Hoi!
Mijn naam is Maria. Ik ben het gezicht en de creatieve kop achter Cora Cocolora.

Sinds ik kan denken zijn tekenen, schilderen en dingen creëren bezigheden die mij ultiem gelukkig maken. Als klein meisje had ik niet meer nodig dan een paar kleurpotloden en papier om uren  achter elkaar bezig te zijn. En dit is eigenlijk nooit veranderd.

Ik houd ervan om alles om me heen los te laten, om diep in mijn verbeelding te duiken en een bonte wereld vol eigenzinnige, vrolijke karakters te creëren. Inspiratie voor mijn werk haal ik uit de natuur, ontmoetingen met mensen en dieren en de kleine dingen in het leven. Vaak zijn het juist de kleine dingen, die mij het diepst raken en het leven voor mij zo mooi en magisch maken. Een stille glimlach bijvoorbeeld of het gesnor van een tevreden kat, een warme zonnestraal op de huid, een verdwaald lieveheersbeestje in de woonkamer, de kleur en geur van de zee, zwemmen in een koud meertje, het geruis van bomen …
Ik noem deze dingen mijn “pleasure treasures”, kleine “gelukseilanden”, want dit zijn de momenten en dingen die mij het leven het meest intensief laten voelen en met geluk vullen.

Ik hoop dat mijn werk voor jou zo’n klein eiland van geluk mag zijn en jou een glimlach op het gezicht tovert. Dit is voor mij het mooiste cadeau.

Over Cora Cocolora
Mijn tweede passie in het leven naast de kunst zijn katten. De liefde voor deze eigenzinnige, snorrende pluizenbollen gaat ver terug in mijn familie. Mijn overgrootmoeder bijvoorbeeld had altijd minstens negen katten en zo is het misschien niet verwonderlijk dat ik eveneens niet zonder kan. Toen ik zes jaar oud was kon ik mijn moeder overtuigen om mijn eerste eigen kat te schenken: Cora. Zij was mijn trouwe maatje, mijn beste vriendin voor bijna negentien jaar en toen zij stierf was het alsof ik mijn zielsgenoot kwijt raakte. Cora Cocolora is mijn persoonlijke hommage aan deze onvergetelijke ziel en alle andere magische katten op de wereld. 

© 2021 - 2023 Cora Cocolora | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel